Villawijk biedt keuzemogelijkheden

5 juni '18

Op Parkeiland woon je heerlijk comfortabel met veel groen en water om je heen. Projectmanager Robbert van Dam (BPD) en bouwpartner John van der Ham (Thuis in Bouwen) slaan de handen ineen om wonen in deze villawijk in Zoetermeer wel heel aantrekkelijk te maken.

image alt

De laatste kavels op het Parkeiland in de wijk Oosterheem worden straks gesierd door negen vrijstaande villa’s en vier luxe twee-onder-één-kapwoningen. De meeste van deze landelijke woningen krijgen een royale tuin aan het water. Robbert van Dam: “Het bijzondere aan dit project is de individuele uitstraling van de duurzame villa’s. Er is wel sprake van een projectmatige aanpak, zonder dat dit ten koste gaat van individuele keuzemogelijkheden in en om de huizen. De architectuur is heel afwisselend en toch in harmonie met elkaar. De woningen vormen samen met de al gerealiseerde omliggende villa’s op Parkeiland een zeer chic, hoogwaardig geheel.”

>> Bekijk de woningen

Woonwensen

De ontwikkelaar ambieert de belangstellenden enige inspraak te geven door het inventariseren van woonwensen via een enquête. Dit kan resulteren in aanpassingen in de uiteindelijke verschijningsvorm. Geïnteresseerden worden op de hoogte gehouden van dit duurzame nieuwbouwproject en alles wat er bij komt kijken. De verwachting is dat de verkoop in het laatste kwartaal van 2018 van start gaat.

image alt

Woonbeleving

Het bouwen van een woning is een dynamisch proces. Ontwikkelaar BPD heeft Thuis in Bouwen gevraagd zorg te dragen voor de uitvoering van de plannen en de realisatie van deze energiezuinige villa’s op Parkeiland. John van der Ham: “Samen met de toekomstige bewoners inventariseren wij in ons inspiratiecentrum alle individuele woonwensen. Alles op het gebied van bouwen en wonen kun je bij ons vinden. De verrassende showroom van 1300 m² is een belevenis, waar veel zicht- en tastbaar is. De toekomstige bewoners krijgen zo een goede impressie van hoe het er straks allemaal uit komt te zien. Zo maken we van een huis een thuis. En wil je bijvoorbeeld met een tuinarchitect een plan voor buiten maken? Dan kun je dit ook via Thuis in Bouwen regelen. Wij selecteren de partners die het best passen bij jouw woonwensen en budget.”

Duurzaamheid

In dit hogere segment wordt er uitsluitend met hoogwaardige en duurzame materialen gewerkt. Dit geldt onder andere voor de keuken, de vloeren en het sanitair. “De gasloze huizen krijgen een individuele bodemwarmtepomp met vloerverwarming door de gehele woning. Dit zorgt met de eersteklas isolatie (waaronder tripple glas) en zonnepanelen op het dak voor extra comfort. Er zijn meerdere uitbreidingsopties mogelijk die bijdragen aan nog meer energiebesparing.”